Čekaj na Boga

„Smiri se pred Jahvom i njemu se nadaj, ne žesti se na onog koji ima sreće, na čovjeka koji spletke kuje.“ – Psalam 37:7

Trebam čuti od Boga svaki dan i želim čuti od Njega o svemu. Da bismo čuli Boga, moramo biti voljni čekati mudrost iz strasti koja želi Božju volju više nego što drugo. Čut ćemo od Boga mnogo jasnije ako odlučimo da nećemo poduzimati korake utemeljene na našim tjelesnim željama ili emocijama. Bit ćemo blagoslovljeni ako čekamo dok ne budemo sigurni u Božje vodstvo prije nego što krenemo.

Prije nekoliko godina sam počela skupljati klasične filmove jer na televiziji nije bilo nečeg pristojnog za gledati. Jednog dana u naš dom stiže časopis s mnogo dobrih i pristojnih filmova. Činilo se kao da mi je Bog providio priliku za još dobrih filmova koje bih mogla pogledati. Bila sam uzbuđena i odlučila sam naručiti još petnaest filmova, ali sam jednostavno odložila tu narudžbu sa strane na par dana. Kad sam je ponovno pogledala, moje su emocije i uzbuđenje utihnuli, pa sam na kraju naručila samo dva filma. Ovo je jednostavan primjer koji se može primijeniti na mnogim područjima života.

Kad reagiramo po entuzijastičnim emocijama, često pogriješimo. Često kažem: „Pusti da se emocije najprije slegnu, pa onda donesi odluku.“ Nevjerojatno koliko jedna dobro prespavana noć napravi razliku u tome kako se osjećamo prema nekim stvarima. Potičem te da naučiš čekati. Emocije će rasti i padati, i emocionalna energija će doći i proći. Rijetko nas vode do odredišta koje Bog ima za nas. Bog će nas uvijek voditi na dobro mjesto ako umjesto naših emocija jednostavno dopustimo Njegovoj Riječi i mudrosti da nas vode.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Gurni svoje emocije sa strane, pa onda odluči.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon