Čekati Boga u iščekivanju

Čekati Boga u iščekivanju

„Što si mi, dušo, klonula i što jecaš u meni? U Boga se uzdaj, jer opet ću ga slaviti, spasenje svoje, Boga svog!“ – Psalam 42:5

Ako si se ikada osjećao obeshrabreno, nisi sam. I David se osjećao, ali on nije dopustio da ga obeshrabrenje obuzda. Kad bi se tako osjećao, David se nadao Bogu, čekao na Njega slaveći Ga kao svog Pomoćnika i svog Boga. Tako i mi možemo ako samo odlučimo.

Da bi nadvladao svoje ponižene osjećaje i emocije, David se usredotočio na Boga, slavio Ga za Njegova divna djela i velike podvige. David je donio odluku svoj pogled držati na Bogu, a ne na svojim problemima.

Znao je da će, ako se usredotoči na negativno, lako pasti u depresiju i izgubiti nadu. Zato se odlučio redovito ohrabrivati i jačati u Gospodinu (1. Samuelova 30: 6).

Kad se nađemo u obeshrabrujućoj situaciji, možemo slijediti Davidov primjer i s iščekivanjem čekati Gospodina, slaviti Ga bez obzira na okolnosti oko nas. Što smo bliže Bogu, lakše je potražiti utočiste u Njemu . Umjesto da se predamo frustracijama i obeshrabrenju, možemo se pouzdati u Gospodina i vjerovati da će nas On izbaviti.


Gospodin nas štiti i brani. Dok Ga slavimo, On se bori za nas. (2. Ljetopisa 20:17, 20-21)

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon