Čemu se nadaš?

Čemu se nadaš?

„Vratite se u Tvrđavu [sigurnosti i prosperiteta], izgnanici puni nade, još danas – ja navješćujem – dvostruko ću ti uzvratiti.“ – Zaharija 9:12

Imam par pitanja za tebe: Čemu se nadaš? Što očekuješ od života? Misliš li da će se dogoditi nešto dobro ili misliš da ćeš se razočarati?

Toliko ljudi se u današnje vrijeme osjeća beznadno. Međutim, Isus nije umro za nas da bismo bili beznadni. On je umro da bismo bili puni nade.

Đavo želi ukrasti tvoju nadu i htjet će te prevariti. Pokušat će te uvjeriti kako se u tvom životu neće dogoditi ništa dobro ili kako one dobre stvari koje su ti bitne neće trajati. Ako prolaziš kroz teške situacije, reći će ti kako nikad neće završiti. Ali, ostani pun nade i zapamti – đavo je lažac. Bog može sve promijeniti!

Naš Otac je dobar, i On ima dobar plan za tvoj život. Ako ćeš čuvati svoju nadu, osobito usred nevolje i nesigurnih vremena, Bog ti obećava dupli blagoslov. Zato odbij odustati od nade. Počni očekivati od Boga – učinit će nešto dobro!

Molitva:

Gospodine, moja je nada u Tebi. Sotona je lažac i neću ga slušati i izgubiti nadu. Ja očekujem da ćeš Ti učiniti dobre stvari u mom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon