Daj svoje najbolje!

Daj svoje najbolje!

„Tako da možete sigurno doznati i shvatiti što je životno važno i potvrditi i visoko cijeniti to što ima izvanrednu i stvarnu vrijednost – spoznavši najviše i najbolje i razabirući moralne razlike; i da ste neokaljani i čisti, pouzdani i besprijekorni da se možete [približiti] iskrenim, sigurnim i neoskvrnjenim srcima Kristovom danu, da se niste spotakli, niti dali povoda da se drugi spotaknu.“ – Filipljanima 1:10

Bog je izvrstan. Kao Njegovi predstavnici, i mi bismo trebali biti. Zato je iznimno važno dati od sebe ono najbolje čega god se prihvatimo. Moramo biti motivirani činiti najbolje što možemo u svemu što namjeravamo postići. Pavao nas ohrabruje da visoko cijenimo to što ima izvanrednu i stvarnu vrijednost (Filipljanima 1:10). Kada nam izvrsnost postane način života, imat ćemo Božju radost i bit ćemo dobar primjer ovom svijetu.

Moraš posijati izvrsnost kako bi mogao požeti izvrsnu žetvu. Ne možemo očekivati izvrsne rezultate u životu ako ne živimo život izvrsnosti. Biblija nas uči razvijati marljivost, postojanost i odlučnost – sve to će nam pomoći živjeti život izvrsnosti.

Ohrabrujem te – daj najbolje od sebe u bilo kojem projektu ili aktivnosti koju Bog stavi pred tebe. Nemoj ostavljati stvari nedovršenima, nego dovrši ono što si započeo najbolje što možeš. Usmjeri svoj um da budeš postojan i odlučan. Posveti se odličnim rezultatima.

Bog poštuje stav izvrsnosti. Odaberi dati najbolje od sebe i On će te uvijek osnažiti u tom procesu.

Molitva:

Bože, želim živjeti život izvrsnosti. Osnaži me i pomozi mi dati najbolje od sebe u svakoj situaciji s postojanošću, marljivošću i odlučnošću.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon