‘Danas’ iskusiti Božji mir

'Danas' iskusiti Božji mir

„Ovo vam rekoh, da u meni imate mir. U svijetu ćete imati patnju. Ali, ohrabrite se: ja sam pobijedio svijet.“ —Ivan 16:33

Neprocjenjivo je imati smiren stav. To je stav koji kaže: “Ja vjerujem Bogu“, i to snažno govori ljudima. Ali potrebno je vrijeme, fokus i milost Božja da bismo ostali dosljedno mirni.

Naša razina stresa je često povezana s našim okolnostima. Možeš se osjetiti pod stresom jer si uvijek zauzet, imaš financijskih poteškoća ili zato što se ne slažeš s nekim koga voliš.

Da bismo pobjedili stres u našim životima, moramo naučiti prakticirati mir koji nam je omogućen kroz Isusovu pobjedu.

Jedan od načina da bi konstantno živjeli u miru je naučiti živjeti ’sada’. Jako puno vremena možemo provesti razmišljajući o prošlosti i pitajući se što donosi budućnost, ali ništa ne možemo postići ukoliko naš um nije usredotočen na danas.

Biblija nam govori da nam Bog daje milost za svaki novi dan . Vjerujem da je Božja milost sila koja nas osposobljava i daje nam snagu činiti ono što trebamo, a On je daje velikodušno, jer nam je potrebna.

Svaki dan trebamo reći: “Danas mi je Bog opet dao milost. Radovat ću se i biti sretan.“

Ako možeš naučiti vjerovati Bogu ’sada’, primajući Njegovu milost

kad ti je potrebna, možeš postati istinski mirna osoba – i to je ono što je silno.


Molitva

Bože, znam da si nadvladao svaku prepreku. Zato Te molim da mi pomogneš živjeti u miru koji mi pružaš. Pokaži mi kako da ti ’sada’ vjerujem.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon