Duh posinjenja

Duh posinjenja

„Ta ne primiste duh robovanja da se opet bojite, nego primiste Duha posinjenja u kojem kličemo: “Abba! Oče!“ – Rimljanima 8:15

Apostol Pavao nas uči da je Duh Sveti – Duh posinjenja. Riječ posinjenje znači da smo pridruženi Božjoj obitelj iako smo ranije bili autsajderi i bez ikakvog odnosa s Bogom. Bili smo grešnici i odijeljeni od Boga, ali Bog nas je u svom velikom milosrđu otkupio, platio cijenu za nas i približio k sebi kroz krv vlastitog Sina.

Posinjenje shvaćamo u prirodnom smislu. Znamo da neku djecu bez roditelja usvajaju ljudi koji ih namjerno biraju i uzimaju kao svoju. Kakva je čast biti namjerno izabran od onih koji žele izliti svoju ljubav u njih život.

To je upravo ono što je Bog učinio za nas kao vjernike u Krista. Zbog onoga što je Isus učinio za nas na križu, sada smo vječno dio Njegove obitelji, a Njegov Duh prebiva u našem duhu i vapi Ocu. Bog Otac je odlučio, prije nego je postavljen temelj svijeta, da će svatko tko ljubi Krista biti voljen i prihvaćen od Njega kao Njegovo dijete. Odlučio je da će posiniti sve one koji su prihvatili Isusa kao svog Spasitelja. Postajemo Božji nasljednici i subaštinici s njegovim Sinom, Isusom Kristom.


To znanje o našem obiteljskom odnosu s Bogu nam daje hrabrost doći pred Njegovo prijestolje i reći Mu naše molitve.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon