Identificirati bojno polje

Identificirati bojno polje

„Naše borbeno oružje nije tjelesno. Naprotiv, ono je božanski jako za rušenje utvrda.“ – 2. Korinćanima 10:4

Znaš li da smo svaki dan u ratu? Gledajući svu patnju oko nas, možemo misliti da se bitke odvijaju izvana, a zapravo se događaju iznutra – na bojnom polju uma.

Kad ne uspijemo identificirati bojno polje, također ne uspijevamo ispravno identificirati našeg neprijatelja. Skloni smo vjerovati ljudima, novcu, religiji ili ‘sustavu’. Ako ne obnovimo svoj um, riskiramo nastavljati vjerovati tim lažima i donositi važne odluke na temelju obmane.

Svakog dana naš um je bombardiran stalnim tokom nagonskih misli, sumnja i strahova. Prije nego što nam bilo što od ovoga može nanijeti poraz i devastaciju, moramo se uhvatiti za Božju istinu koja nam može donijeti pobjedu i radost.

Možda imaš neke velike utvrde u svom životu koje trebaju biti srušene. Dopusti mi da te ohrabrim i podsjetim da je Bog na tvojoj strani. Rat je u tijeku, a tvoj um je bojno polje. Ali, dobra vijest je da se Bog bori na tvojoj strani!


Molitva

Duše Sveti, ne želim biti prevaren i zanemarivati stvarnu bitku koja se događa u mom umu. Pomozi mi ostati budan kako bih mogao voditi dobru bitku. S Tobom na mojoj strani ne mogu izgubiti!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon