Isus i emocije

Isus i emocije

„Ta nemamo takva Velikog svećenika koji ne bi mogao biti supatnik u našim slabostima, nego poput nas iskušavana svime, osim grijehom.“ – Hebrejima 4:15

Prema piscu Hebrejima, Isus je iskusio i pretrpio sve emocije koje osjećamo ti i ja, ali nije sagriješio. Nije pao u grijeh jer se nije prepuštao krivim osjećajima. Znao je Riječ Božju u svim područjima života jer je proveo godine proučavajući ju prije nego što je započeo svoju službu. Ti i ja nikada nećemo moći reći ‘ne’ svojim osjećajima ako nemamo snažno znanje Božje Riječi.

Kad me netko povrijedi i osjećam se ljutito ili uzrujano, ja molim: „Isuse, tako sam sretna što Ti razumiješ ovo što ja trenutno osjećam i što me ne osuđuješ zbog toga. Ne želim davati oduška svojim osjećajima. Pomozi mi oprostiti onima koji su mi učinili nepravdu i ne prezreti ih, izbjegavati ili im nastojati vratiti na isti način.

Bez obzira kada i koje kušnje dođu, Bog nas je opremio da im se odupremo. Ali, moramo poznavati Njegovu Riječ i osloniti se na Njega za pomoć. Ne možemo to učiniti vlastitim snagama; Njegova Riječ i Duh nam pomažu oduprijeti se kušnjama! Nije pogrešno osjećati se kušanim, ali nije u redu ako im se prepuštamo.


Upravljaj svojim emocijama – ne dopusti im upravljati tobom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon