Isus je naš primjer

Isus je naš primjer

„…Bog je ljubav.“ – 1. Ivanova 4:8

Ljubav je nešto što se može vidjeti. Vidi se u plodu Duha koji djeluje u našim životima, u našem ponašanju i načinu na koji se odnosimo prema drugim ljudima.

Ljubav možemo vidjeti na mnogo različitih načina. Kad se dijamantni prsten podigne prema svjetlu, sjat će u različitim bojama ovisno o tome na koju stranu se okreće. Također, vjerujem da ljubav može sjati na različite načine, ovisno o tome kako je gledamo.

Prva Korinćanima 13:4-7 nam daje primjere mnogih aspekata ljubavi:

  • Ljubav traje dugo – ima sposobnost da trpi dugo vremena.
  • Ljubav nikada ne zavidi – ne želi ono što nema.
  • Ljubav nije hvalisava – ne privlači pozornost na sebe.
  • Ljubav nije umišljena ili nepristojna.
  • Ljubav ne inzistira na svojim željama.
  • Ljubav se ne obazire na pretrpljenu štetu/nepravdu.
  • Ljubav nikad ne odustaje!

Ovo je samo nekoliko načina na koje trebamo voljeti druge…također,  i način na koji nas Bog voli. Prva Ivanova 4:8 kaže da  je Bog ljubav. On nas voli i spasio nas je, tako da sada mi možemo dijeliti Njegovu ljubav s drugima. Da bismo oponašali Boga, moramo se ugledati u Isusa koji je savršena slika Boga i koji je proživio sve opise ljubavi u 1. Korinćanima 13.

Isus je u svakoj situaciji djelovao u ljubavi, čak i kad su ga napadali. Poslanica Kološanima 3:12-14 kaže:“Obucimo se, dakle, kao izabranici Božji i povrh svega [stavite na sebe] ljubav…

Odjenimo se u ljubav kao Isus, i odlučimo slijediti Njegov primjer i donositi čast i slavu Bogu.


Molitva

Bože, Ti si mi pokazao kako ljubav izgleda tako što si me volio prvi. Pomozi mi  slijediti Isusov primjer i živjeti sve aspekte ljubavi u mom svakodnevnom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon