Kad je teško moliti za druge

Kad je teško moliti za druge

„Blagoslivljajte one koji vas proklinju, molite [milost] za one koji vas zlostavljaju [koji vas ponižavaju i omalovažavaju].“ – Luka 6:28

Kako reagirati kada netko povrijedi tvoje osjećaje? Dozvoliš li da ti ukrade radost ili tvoje emocije podivljaju? Luka 6:28 govori i o tome što trebamo činiti kad nas ljudi povrijede – moramo moliti za njih i blagoslivljati ih.

To nije prirodna reakcija – da blagoslivljamo one koji nas proklinju, ali Božja mudrost je veća od naše. Zato, iako možda ne osjećamo da je to ispravno, to jest ispravan stav koji trebamo zauzeti. Trebali bismo u poslušnosti reći: „Gospodine, iako se ne osjećam baš da želim blagoslivljati one koji su me povrijedili, ipak želim moliti s vjerom i uraditi tako jer me Ti učiš blagoslivljati u Tvojoj prisutnosti.“

Odabrati moliti za one koji su nas povrijedili je jedna od najtežih stvari koje Bog traži da napravimo, pogotovo ako vjerujemo da onaj koji nas je povrijedio ne zaslužuje oprost. Ali, Bog nam pokazuje kako trebamo oprostiti. Kad izaberemo slijediti put oproštenja, iskusit ćemo mir i radost koji dolaze zahvaljujući pokoravanju Božjoj Riječi. Kad se pokoravaš Bogu, On ti može pomoći nadvladati bol koji je povreda izazvala i uživati više u životu.


Molitva

Bože, teško jest, ali molim za one koji su me povrijedili i molim Te da ih blagosloviš. Pomozi mi otpustiti bol i povredu. Ja im opraštam.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon