Kad se osjećaš nesigurno

Kad se osjećaš nesigurno

„Da po vjeri Krist prebiva u srcima vašim te u ljubavi ukorijenjeni i utemeljeni.“ – Efežanima 3:17

Mnogi ljudi su nesigurni u sebe jer ne mogu prihvatiti sami sebe takvima kakvi jesu. Jesi li umoran od pritiska, maski i pokušavanja biti netko tko nisi? Zar ne bi želio slobodu da jednostavno prihvatiš sebe takvog kakav jesi, bez pritiska da budeš netko tko ne možeš biti?

Uz Božju pomoć, možemo naučiti da naša vrijednost nije u onome što radimo, već u tome tko smo u Njemu. Želi da Mu dođemo takvi kakvi jesmo i da Mu vjerujemo da će nam pomoći da budemo sve ono što On želi da budemo.

Đavolji plan je prevariti nas da svoju vrijednost temeljimo na svojim učincima, a zatim nas držati usredotočenima na sve naše greške i nedostatke. Sotona želi da imamo nisko mišljenje o sebi kako bi se udaljili od Gospodina i bili jadni i zatvoreni za Njegove blagoslove jer mislimo da ih ne zaslužujemo.

Tako je važno razviti pozitivan osjećaj vrijednosti i sigurnosti u Kristu. Donesi odluku da prihvatiš sebe jer je to ono što je Isus već učinio. On nikada neće odbiti nikoga tko dođe k Njemu. Jako si voljen i visoko cijenjen!


Bog zna sve tvoje pogreške i svejedno te voli. Ništa ne može promijeniti Njegovu ljubav za tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon