Kad Se Osjećaš Pod Stresom

Kad se osjećaš pod stresom

„I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu.“ – Filipljanima 4:7

Prije nekoliko godina sam išla kod liječnika jer sam bila neprestano bolesna. On mi je rekao da su to simptomi stresa. Nisam dovoljno spavala i jela kako treba, a stalno sam bila u pokretu.

Stres je normalan dio svačijeg života. Bog nas je stvorio da izdržimo određenu količinu pritiska i napetosti. Problem nastane kad prekoračimo svoja ograničenja i zanemarimo upozorenja koje nam tijelo daje – kad nas nešto zaboli ili osjećamo iscrpljenost.

Potičem te da se dobro brineš o sebi jer ako istrošiš svoje tijelo nećeš moći otići u dućan i kupiti novo. Mnoge stvari koje radimo, a koje nam stvaraju stres, su stvari koje bismo mogli promijeniti ako odlučimo. Budi iskren prema sebi zašto radiš stvari koje radiš i neka ti Gospodin pomogne obrezati sve one stvari koje te crpe i ne donose dobar plod u tvom životu.

Mir treba biti normalno stanje za svakog vjernika Isusa Krista. On je Princ mira i u Njemu nalazimo našu baštinu mira. To je dar Duha Svetog kojeg nam On daje kad živimo u poslušnosti Njegovoj Riječi.


Mir koji Isus daje je djelotvoran i u dobrim i u lošim vremenima. Njegov mir djeluje usred oluje.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon