Kako Moliti Učinkovito?

Kako moliti učinkovito?

„Ako me što zaištete u moje ime, učinit ću.“ – Ivan 14:14

U jednom momentu svog molitvenog života sam došla do točke kad sam se toliko osjećala frustrirano, pa sam počela tražiti Boga u vezi toga. Trebala mi je potvrda da su moje molitve učinkovite. Željela sam imati pouzdanje dok molim da je oslobođena djelotvorna sila za situaciju za koju molim. Htjela sam te stvari, ali da budem iskrena, nisam imala ni uvjerenje ni pouzdanje.

Sotona definitivno želi ukrasti naše pouzdanje vezano za molitvu. Mnogo ljudi je iskusilo istu frustraciju kao ja. Oni mole, ali cijelo vrijeme propituju jesu li te molitve učinkovite. Što nije u redu? Vjerujem da je to zato jer očekujemo da trebamo biti savršeni u molitvi, a nismo. Zbog toga smo i dobili ime – Isus – u čije ime molimo!

Kad se molimo u Isusovo ime, Bogu Ocu prikazujemo sve ono što Isus jest, a ne ono što mi jesmo. Hvala Bogu, pa ne molim se u ime Joyce jer da molim nikada ne bih ništa postigla! Duh Sveti nam pomaže moliti kako treba, a Isusovo ime jamči odgovor! Budi odvažan u molitvi jer imaš ime iznad svakog drugog imena, a na spomen tog imena svako koljeno mora pokleknuti (Filipljanima 2:10).


Moli odvažno i očekuj rezultate!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon