Kako razviti svoje darove

Kako razviti svoje darove

„Sve su ove [tekovine i sposobnosti] nadahnute i prouzrokovane jednim te istim [Svetim] Duhom, koji podjednako dijeli svakom pojedinačno [točno] kao što On izabire.“ – 1 Korinćanima 12:11

Ljudi me stalno pitaju kako otkriti i razviti darove koje im je Bog dao. Evo nekoliko korisnih koraka koje sam otkrila:

  1. Fokusiraj se na snagu koju ti je Bog dao. Fokusiranje na tu snagu će ti pomoći ispuniti poziv koji je Bog stavio u tvoj život.
  2. Vježbaj svoj dar. Pronađi nešto što voliš raditi, a to radiš dobro i činiš tako iznova i iznova. Želiš li znati što će se dogoditi? Osjećat ćeš se bolje u sebi jer se nećeš osjećati poraženim.
  3. Imaj hrabrosti biti drugačiji. Nedostatak sreće i zadovoljstva dolazi kad pokušavaš biti kao svi drugi umjesto da prihvatiš sebe kao jedinstvenu osobu koja jesi.
  4. Nauči se nositi s kritikama. Imaj dovoljno pouzdanja tko si ti u Kristu da možeš slušati druge i biti otvoren za promjene bez osjećaja da se moraš složiti sa njihovim stajalištima i postići njihovo odobrenje.

Bog je u tebe zasadio velike stvari. Neka danas bude početak velike avanture kad iskoračiš u vjeri i koristiš darove koje ti je Bog dao.

Molitva:

Bože, želim njegovati i razvijati darove koje si mi dao. Daj mi hrabrosti slijediti Tebe i razvijati darove i sposobnosti koje si stavio u mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon