Karika koja nedostaje

Karika koja nedostaje

„A na dom Davidov i na Jeruzalemce izlit ću duh milosni i molitveni. I gledat će na onoga Koga su proboli; naricat će nad njim kao nad jedincem, gorko Ga oplakivati kao prvenca.“ – Zaharija 12:10

Poruka Božje milosti bila je najvažnija poruka koju mi je Duh Sveti poslužio. Cijelo moje kršćansko iskustvo bilo je borba prije nego što sam naučila o duhovnoj snazi milosti. Učiti ljude vjeri, a ne učiti ih milosti, po mom je mišljenju ‘karika koja nedostaje’ u hodu vjere mnogih ljudi.

Milost je snaga Duha Svetoga koja je dostupna učiniti sve što treba u našem životu i snaga koja donosi i može održati promjene. Božju sposobnost primamo besplatno kad ju tražimo. Milost Božja se prima vjerom. Vjera nije cijena koja kupuje Božje blagoslove, ali ruke ih prime.

Samo kad čujem riječ milost me umiruje. Sjeti se, kad se osjećaš frustrirano, to je zato što si uložio sav svoj napor i trebaš se vratiti u Božju moć. Milost te ostavlja snažnim i smirenim; tjelesna djela te čine slabim i nemoćnim, frustriranim i izbezumljenim. Osloni se na Boga u svemu što danas i svaki dan radiš, jer bez Njega ne možeš učiniti ništa (Ivan 15:5).

Primi ne samo milost koja spašava, nego milost, milost i još više milosti tako da živiš pobjedonosno i proslavljaš Isusa u svakodnevnom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon