Kontroliraj svoj jezik

Kontroliraj svoj jezik

„Jezik svoj oda zla suspreži i usne od riječi prijevarnih!“ – Psalam 34:14

Značajan ključ za proslaviti Boga je kontrolirati jezik. Psalam 50:23 kaže:

„Tko prinosi zahvalnicu, meni slavu daje…“

Što bi se dogodilo kad bi svaki dan prinosio svoja usta Bogu, pa da sa tvojih usana poteku samo Božje riječi? Pod tim ne mislim samo slavljenje i zahvaljivanje Bogu u tvojoj intimi s Njim ili o proklamiranju pozitivnih i ohrabrujućih riječi nad tvojim životom. Zdravi odnosi sa drugim ljudima ovise o tome kako razgovarate s njima i o njima.

Psalam 34:14 kaže: „Jezik svoj oda zla suspreži…“ Lažeš li drugima? Vrijeđaš li ih ili govoriš loše o njima? Ili ohrabruješ i donosiš riječi koje su život i radost svakome koga susrećeš?

Posveti svoja usta Bogu i upotrijebi ih samo za ono što je Bogu ugodno – slavljenje i obožavanje, izgrađivanje i poticanje, zahvaljivanje. Svako jutro prinesi svoje usne na oltar. Predaj svoja usta Bogu kroz molitvu: „Gospodine, otvori usne moje, i usta će moja naviještati hvalu Tvoju.“ (Psalam 51:15)

Molitva:

Gospodine, otvori moje usne, i moja usta će Te slaviti i hvaliti. Pomozi mi koristiti riječi koje će donositi radost i život onima koji me okružuju i koje će Tebe proslaviti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon