Ljepota ovisnosti o Njemu

Ljepota ovisnosti o Njemu

„Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa.“ – Ivan 15:5

Bila sam vrlo neovisna osoba. Bog mi je na samom početku mog hoda s Njim počeo govoriti kroz stihove iz Ivana 15:5. Kad doživimo Božju silu, iskusimo potpunu ovisnost o Njemu. Vjera uključuje da se u potpunosti oslanjamo na Gospodina i vjerujemo Njegovoj snazi, mudrosti i dobroti.

Moramo se osloniti na Njega u potpunosti i sve svoje brige i terete prebaciti na Njega. Bez Njegove pomoći ništa ne možemo promijeniti u svom životu. Ne možemo promijeniti sebe, supružnika, obitelj, prijatelje ili okolnosti. Uistinu, bez Njega ne možemo ništa.

Gubimo mir i radost kad ne dopustimo Bogu biti Bog. Mi pokušavamo shvatiti stvari našim umom o kojima uopće ne trebamo ni razmišljati. Za Boga ništa nije preteško, ali su mnoge stvari preteške za nas.
Uz pomoć i vodstvo Duha Svetoga, možemo uzrasti do mjesta na kojem počivamo na istini da poznajemo Onoga koji zna sve odgovore čak i kad mi ne znamo…i možemo Mu vjerovati!


Tako je oslobađajuće reći: „Gospodine, ne znam što trebam učiniti, a čak i da znam, ne mogu to sama. Moj pogled je usmjeren na Tebe. Čekat ću i gledati Tebe kako sve rješavaš.“

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon