Meditiraj o Božjim stvarima

Meditiraj o Božjim stvarima

„Uostalom, braćo, što je god istinito, što god časno, što god pravedno, što god čisto, što god ljubazno, što god hvalevrijedno; je li što krepost, je li što pohvala – to nek vam je na srcu!“ – Filipljanima 4:8

Znaš li da su tvoji osjećaji povezani s tvojim razmišljanjem? Ako smatraš da to nije istina, odvoji dvadeset minuta i razmišljaj samo o svojim problemima. Uvjeravam te da će se, poslije dvadeset minuta, tvoji osjećaji, a možda i izraz lica promijeniti.

Jednog jutra sam ustala razmišljajući o problemu koji sam imala. Odjednom mi je Duh Sveti progovorio i rekao: „Joyce, hoćeš li se družiti sa svojim problemom ili sa mnom?“

Kad se razočaraš, nemoj samo sjediti i sažalijevati se. Koliko god se situacije mogu činiti teškima, imamo izbor. Možemo odlučiti biti u bliskom zajedništvu s našim problemom ili biti u bliskom zajedništvu s Bogom. Možemo dopustiti da se naše misli zaustave na našim problemima dok se potpuno ne obeshrabrimo ili našu pažnju usmjeriti na dobre stvari koje su nam se dogodile u životu, i na blagoslove koje Bog ima spremne za nas u danima koji su pred nama.


Naše misli su tihe riječi koje samo Gospodin i mi čujemo, ali te riječi utječu na našeg nutarnjeg čovjeka, naše zdravlje, radost i naš stav.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon