Nadvladati lošu sliku o sebi

Nadvladati lošu sliku o sebi

„I reče Bog: „Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična…“ – Postanak 1:26a

U 2. Samuelovoj 9, Biblija govori o Mefibošetu, unuku kralja Šaula i sinu Jonatana. Osakaćen u mladosti, Mefibošet je imao lošu sliku o sebi. Umjesto da vidi sebe kao zakonitog nasljednika očeve i djedove ostavštine, on je sebe doživljavao kao nekog koga svi odbacuju.

Kada je David poslao po njega, Mefibošet je pao pred kralja u strahu. David mu je rekao da se ne boji i da ima namjeru iskazati mu milost i dobrotu zbog saveza koji je imao s Jonatanom. Prva Mefibošetova reakcija je važan primjer vrlo loše slike o sebi koju svi moramo prevladati. Loša slika o sebi uzrokuje da djelujemo u strahu umjesto u vjeri. Gledamo što nije u redu s nama umjesto što je u redu s Kristom. On je uzeo naše pogreške i grijehe, i dao nam svoju pravednost (vidi 2. Korinćanima 5:21). Možemo radosno koračati u stvarnosti te istine.

Volim kraj priče. David je blagoslovio Mefibošeta zbog Jonatana. Dao mu je sluge i zemlju, i pobrinuo se za sve njegove potrebe. Bog će nas blagosoviti zbog Isusa!

Svi možemo povezati Mefibošetove slabosti s našim slabostima. Također, možemo imati zajedništvo s našim Kraljem Isusom unatoč našim pogreškama i slabostima.


Imamo savez s Bogom koji je potvrđen Kristovom krvlju.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon