Najveći dar koji možeš dati

Najveći dar koji možeš dati

„Budite dakle milosrdni [dobronamjerni, nježni, susretljivi i suosjećajni] kao što je milosrdan i Otac vaš [sve to].“ – Luka 6:36

To je nevjerojatna stvar. Što više razmišljam o tome, to sam više zadivljena. Daje blagoslove koji su nezasluženi i odbacuje kaznu kada je zaslužena. To je apsolutno najveći dar koji možeš dati nekom. Taj dar se zove milost.

Vidiš, Isus je došao na zemlju i dao nam milost, pa tako trebamo naučiti dati milost drugima. Kristovim primjerom, učimo se ljubiti i moliti za svoje neprijatelje. Učimo se biti prijatelji prema ljudima koji se ne ponašaju prema nama kako bismo mi željeli. Rečeno nam je da se brinemo za siromašne i nemoćne koji nam nikada neće moći uzvratiti to.

Možemo davati ljudima koji će nam uzvratiti na neki način, ali je blagoslovljenije davati onima koji nam ne mogu uzvratiti – to je iskazana milost. Najveći dar koji možeš dati Bogu je postati sličniji Isusu. Postat ćeš Mu sličniji ako se odnosiš prema drugima onako kako se On odnosio prema tebi. Pruži im najveći dar koji bi mogli primiti od tebe – milost.


Molitva

Bože, zahvaljujem Ti na milosti koju mi nesebično daješ svaki dan. Danas odlučujem dati to isto milosrđe drugima. Pokazat ću im milost kakvu si Ti meni pokazao.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon