Nastavi hodati

Nastavi hodati

„Petar prihvati i reče: “Gospodine, ako si ti, zapovjedi mi da dođem k tebi po vodi!” A on mu reče: “Dođi!” I Petar siđe s lađe te, hodeći po vodi, pođe k Isusu.“ – Matej 14: 28-29

Kad je Petar izašao iz čamca na Isusovu zapovijed, učinio je nešto što nikada prije nije. Sve dok je stajao u vjeri bio je uspješan, ali kad mu je strah zahvatio srce, počeo je tonuti!

Petrova je pogreška bila što je postao zaokupljen olujom. Kad se usredotočio na okolnosti oko sebe, a ne na Spasitelja koji mu je bio blizu, izgubio je vjeru i počeo sumnjati.

Rimljanima 4: 18–21 govori nam da se Abraham nije pokolebao u vjeri kad se suočio s teškim okolnostima. Bio je svjestan svoje situacije, ali za razliku od Petera, nije bio zaokupljen njome. Upravo je ta odlučna i usredotočena vjera pokrenula Abrahama naprijed.

Vjerujem da ti i ja možemo učiti iz Petrove pogreške i Abrahamovog primjera. Možemo biti svjesni svojih okolnosti, ali ne i zaokupljeni njima. Možemo svjesno zadržati svoje misli na Isusu, i imati vjeru da će On pružiti čudo koje nam treba.


Kad oluje dođu u tvoj život, drži svoj pogled na Isusu i odlučno hodaj s Njim bez obzira koliko veliki su valovi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon