Ne prepuštaj se strahu

Ne prepuštaj se strahu

„Jahve reče Abramu: „Idi iz zemlje svoje, iz zavičaja i doma očinskog, u krajeve zemlje koje ću ti pokazati.“ – Postanak 12:1

Biblija govori o čovjeku po imenu Abraham koji je vjerovao Bogu usprkos svom strahu. Kako bi se ti osjećao da ti Bog kaže da napustiš svoj dom, svoju obitelj i sve ono što ti je poznato i ugodno i uputiš se u nepoznato odredište? Bilo bi te strah? To je upravo ono što je Bog rekao Abrahamu da uradi – i to ga je uplašilo, ali Bog mu je rekao: „Ne boj se.“

Puno puta mi mislimo kako trebamo pričekati da učinimo nešto dok nas strah ne napusti, i ako tako radimo, vjerojatno bismo postigli vrlo malo za Boga, za druge ili čak za sebe. Abraham je trebao iskoračiti u vjeri i poslušati Boga usprkos svom strahu.

Da se Abraham prepustio strahu nikad ne bi ispunio svoju sudbinu i postao sve ono što je Bog zamislio da bude – otac mnogih naroda.

Prepuštanje strahu mijenja Božji najbolji plan za tvoj život. Stoga radi onako kako traži od tebe – čak i ako to moraš učiniti u strahu! Otkrit ćeš da je nagrada velika – poput Abrahama.


Molitva

Bože, bio si vjeran Abrahamu kad Te je poslušao usprkos svom strahu. Zato sam i ja odlučio oduprijeti se strahu i učiniti sve što mi kažeš.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon