Neka oluja nestane

Neka oluja nestane

„Bog nam je utočište i snaga [u kušnji moćan i neprobojan], pomoć lako dostupna u nevoljama. Zato se bojat’ nećemo ako se i zemlja pomakne, ako se i gore u srce morsko sruče…“ —Psalam 46:1-2

U svom životu suočila sam se s jako puno oluja – neke su bile poput brze popodnevne oluje koje su uobičajene u ljetnim mjesecima, a neke poput uragana četvrte kategorije!

Ako sam nešto naučila o tim olujama, to je – ne traju vječno i usred njih se ne donose važne odluke.

Usred kriza misli i osjećaji divljaju. Zato, u tom periodu, trebamo biti oprezni pri donošenju odluka. Sebi često kažem: “Neka se emocije slegnu prije nego što odlučiš.“

Moramo ostati mirni i disciplinirani kako bismo se mogli usredotočiti na ono što možemo uraditi i vjerovati Bogu da će uraditi ono što ne možemo.

Umjesto da se utapaš u brizi i strahu, dođi pred Boga koji vidi širu sliku svega.

On se brine da se, sve što se mora dogoditi u našim životima, dogodi u pravo vrijeme, s odgovarajućom brzinom, i da sigurno stignemo na odredište koje je On planirao za nas.


Molitva

Bože, znam da ne mogu sve kontrolirati, pa ću učiniti ono što mogu, a za ono što ne mogu, vjerovat ću Tebi. Životne oluje me ne kontroliraju. Vjerujem u Tvoje planove za mene.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon