Nemoj pokleknuti pred strahom

Nemoj pokleknuti pred strahom

„Kad me strah spopadne, ja ću se u Te uzdati.“ – Psalam 56:3

Strah nije od Boga, nego od Sotone, tako da svaki put kad osjetiš strah u svom životu, neprijatelj te napada. Često kažem u svojim propovijedima da je strah ‘vodeći duh’. To je duh koji Sotona koristi pokušavajući upravljati Božjim narodom i koji ih pokušava spriječiti da dođu pod vodstvo istinskog Učitelja, Isusa Krista.

Mnoštvo ljudi nikad u životu ne ispune Božji poziv jednostavno zato što svaki put kad pokušaju ići naprijed, đavo iskoristi strah i tako ih zaustavi. Jesi li ti ta osoba? Sotona koristi strah da drži ljude podalje od uživanja u životu. Strah donosi muku, a sigurno da ne možeš uživati u životu i mučiti se u isto vrijeme.

Kad neprijatelj donese strah, možeš odlučiti ne pokleknuti pred njim. David je rekao: „Kad me strah spopadne, ja ću se u Te uzdati.“

Kad se ispružiš prema Bogu svim srcem svojim i slijediš Njega, neprijatelj će te napasti sa strahom. Međutim, ako staviš svoje pouzdanje u Boga i vjeruješ Mu, On će ti pomoći nadvladati strah i krenuti naprijed.


Molitva

Bože, ne želim se klanjati strahu. Stavljam svoje pouzdanje u Tebe. Znam da se na Tebe mogu osloniti i da ćeš mi dati hrabrosti i snage oduprijeti se strahu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon