Obuci se u Božji dar pravednosti

Obuci se u Božji dar pravednosti

„Njega koji je bio bez ikakvog grijeha Bog učini mjesto nas grijehom, da mi u Njemu postanemo pravednošću Božjom.“ – 2. Korinćanima 5:21

Evo dva vrlo važna pitanja koja si moraš postaviti:

Znam li tko sam u Kristu?

Hodam li u pravednosti?

Previše ljudi ne može pravilno odgovoriti na ova pitanja, i to ih sprečava da žive u slobodi i miru koji je Bog zamislio za njih. Onog trenutka kada primimo Isusa Krista kao svog Spasitelja, Biblija kaže da Bog uzima naš grijeh i daje nam svoju pravednost. To je poklon, to nije nešto što se može zaraditi. Ali, mi se moramo obući u pravednost i svaki put kad to činimo, primamo Njegov mir.

Kad znaš tko si u Kristu, imaš mir i pouzdanje da će ti Bog uvijek dati ono što ti je potrebno da učiniš ono što trebaš. Možeš ustati svako jutro i dati najbolje od sebe da voliš Boga kad znaš da te On voli i da je umro za tebe.

A kad znaš tko si u Kristu, možeš se obući u pravednost koju ti je Gospodin providio i hodati u njoj. Kad doživiš Njegovu ljubav kako djeluje kroz tebe, tvoja prirodna reakcija će biti da želiš živjeti za Njega sa svime što imaš.


Molitva

Gospodine, želim biti u svakom trenutku svjestan tko sam u Tebi. Pomozi mi zapamtiti sve ono što si učinio za mene kako bih svaki dan mogao obući Tvoju pravednost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon