Ponizni primaju pomoć

Ponizni primaju pomoć

„Ponizite se [snizite, umanjite se u vlastitoj procijeni] dakle pod snažnom rukom Božjom da vas uzvisi u pravo vrijeme.“ – 1. Petrova 5:6

Budući da nas Isus poziva da sve brige prepustimo Njemu, zašto ih, mnogi od nas, i dalje drže? Možda ne shvaćamo koliko smo jadni kad nosimo teret brige.

Jedini način da postignemo pobjedu u životu je kada slijedimo Božju mudrost, a On kaže da se moramo prestati brinuti ako želimo imati mir. Stoga, kad stvari i situacije u nama izazivaju zabrinutost, potrebna nam je Božja pomoć. Kako ćemo je dobiti? 1. Petrova 5:6 kaže da se trebamo poniziti.

To se činilo prilično jasno i jednostavno, no neki se i dalje bore jer su previše tvrdoglavi tražiti pomoć. Ponizni je pronalaze. Zato, ako tvoj način ne funkcionira, zašto ne iskušaš Božji način?

Kad se ponizimo i tražimo Božju pomoć, onda i On može osloboditi Božju silu u naše situacije. Ponizi se danas i dopusti Bogu da ponese sve tvoje brige.


Molitva

Bože, znam da ne mogu sam mirno upravljati svojim životom, tako da se danas ponizujem pred Tobom i molim Te da mi pomogneš. Vjerujem Ti i prepuštam se Tvom vodstvu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon