Odvažno pristupiti Bogu

Odvažno pristupiti Bogu

„Imajući dakle velikoga Velikog svećenika koji prodrije kroz nebesa – Isusa, Sina Božjega – čvrsto se držimo vjere. Ta nemamo takva Velikog svećenika koji ne bi mogao biti supatnik u našim slabostima, nego poput nas iskušavana svime, osim grijehom.“ – Hebrejima 15-16

Isus razumije našu ljudsku slabost jer je bio kušan na sve moguće načine, ali nije sagriješio. Budući da je Isus naš veliki svećenik koji zagovara za nas pred Ocem, možemo hrabro pristupiti Božjem prijestolju da primimo milost.

Bog je već osigurao svaku ljudsku pogrešku, slabost i neuspjeh. Spasenje i neprestano opraštanje naših grijeha darovi su koje nam je Bog dao zbog našeg prihvaćanja Njegovog Sina, Isusa Krista. U Njemu možeš pronaći oprost za svaku pogrešnu stvar koju učiniš.

Ali milost Božja ne znači da se on ne bavi grijehom u našem životu. Grijeh proizvodi ropstvo i patnju. Zato nas Bog poziva da se pokajemo za svoje grijehe. Iako nas Bog nikada ne osuđuje, On nas osvjedoči u grijeh. On donosi osvjedočenje kako bismo se mogli pokajati, promijeniti svoje ponašanje i pronaći slobodu u Kristu.

Zbog Isusa možemo dobiti oprost, odbaciti grešno ponašanje i hrabro doći pred Božje prijestolje milosti. Sve ovo su bitne stavke života u bliskom odnosu s Bogom.


Čak i u našem najboljem izdanju, griješimo. Život pod osudom nam neće pomoći živjeti svetije nego što živimo.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon