Potičimo jedni druge

Potičimo jedni druge

„I promišljajmo i budimo pažljivi, u stalnoj brizi bdijmo jedan nad drugim, brižno proučavajući kako možemo poticati [sokoliti i nagovarati] na ljubav i korisna djela i plemenite djelatnosti.“ – Hebrejima 10:24

Ja imam tri prijateljice s kojima ponekad odem na ručak ili kavu. Često razgovaramo o tome što je Bog stavio u naša srca da učinimo za druge ili o kreativnim idejama kako na svjež način biti blagoslov. Vjerujem da su ovakvi razgovori Bogu vrlo ugodni.

Ideja poticanja drugih da budu gorljivi u činjenju dobrih djela nije nova. Hebreji 10:24 nam govore kako trebamo poticati jedni druge na ljubav i dobra djela. Zapravo bismo trebali istraživati i razmišljati kako možemo poticati druge u činjenju dobrih, korisnih i djela ljubavi.

Samo slijediti Gospodina je moćno, ali sam otkrila da je mnogo ugodnije s prijateljima. Želim ti dati izazov – nađi par osoba koje razmišljaju kao ti i koje žele slijediti Gospodina. Planirajte druženja na kojima možete zajedno razmišljati i razgovarati o praktičnim načinima življenja kršćanskog života. Pronađite načine kako možete služiti Bogu i širiti Njegovu ljubav zajedno.

Molitva:

Duše Sveti, poveži me s pravim prijateljima koji će mi pomoći da Te slijedim više. Želim živjeti kršćanski život s drugima i poticati jedni druge u širenju Tvoje ljubavi.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon