Poznavanje Božjeg karaktera

Poznavanje Božjeg karaktera

„Kušajte i vidite kako je dobar Jahve [naš Bog]: blago čovjeku koji se Njemu utječe.“ —Psalam 36:9

Jako je važno poznavati Božji karakter. Zašto? To nam daje razlučivanje. Ako ne poznajemo Božji karakter, kako bi znali tko je od Boga, a tko nije? Sljedeće tri karakterne Božje osobine mi pomažu da imam razumijevanje tko jeste On i što On čini:

  • Pravda: Bog je Bog pravde. Riječ ’pravda’ je čudesna jer znači da će On uvijek ono što je pogrešno zamijeniti dobrim. To mi pomaže da se ne brinem kad me netko zlorabi; znam da će Bog donijeti pravdu. To je tko je On.
  • Dobrota: Bog je dobar – ta se činjenica nikada ne On je dobar cijelo vrijeme, a ne samo s vremena na vrijeme ili kad se stvari odvijaju onako kako ti želiš. Psalam 34:8 kaže:“Kušajte i vidite kako je dobar Jahve…“ Kada su stvari loše, nalazim ogromno ohrabrenje u Božjoj dobroti.
  • Svetost: Bog je svet i pravedan i želi nas učiniti svetima, neokaljanima i čistima; slobodnima od prljavštine grijeha. To mi je pomoglo u mom hodu s Bogom da razumijem – što god On čini je ispravno, bilo da mi se sviđa ili ne. To mi pomaže ostati usklađena s Njim.

Ove tri osobine nisu jedine Božje osobine, ali su za mene neke od najznačajnijih i najmoćnijih.

Ohrabrujem te da provedeš neko vrijeme u potrazi za Božjim osobinama koje su važne za tebe. Kada proučavaš tko je On, Duh Sveti će ti pomoći da uključiš Njegove osobine u svoju vlastitu osobnost. Počni ih prakticirati u svom svakodnevnom životu i vidi što Bog čini…“Kušaj i vidi“ kako je dobar Bog!


Molitva

Bože, ti si divan! Tvoja pravda, dobrota, svetost i bezbroj drugih osobina zadivljuju me i podsjećaju na to koliko si velik. Nastavi mi otkrivati tvoj karakter da bih Ti mogao postati još sličniji.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon