Predaj Bogu svoje brige i slijedi svoje srce

Predaj Bogu svoje brige i slijedi svoje srce

„Svu brigu povjeriti Njemu jer On se brine za vas.“ – 1. Petrova 5:7

Kaže stara izreka: „Tvoje srce je istinito.“ Nama je to pravovremena i relevantna životna lekcija koju bi bilo dobro zapamtiti. Naš život možemo samo otežati kad skrenemo s puta koji nam srce savjetuje da slijedimo.

Ovdje ne govorim o sebičnim željama. Govorim o spremnosti ići za željama koje je Bog stavio u naša srca. Što ti želiš od svog života? Što vjeruješ da je Božja volja za tebe? Težiš li ka tome?

Neki ljudi imaju previše tereta i briga koje ih zadržavaju da iskorače i slijede ono što im je u srcu. Oni su odlučili – to je izvan njihovog dosega.

Biblija nam govori da bacimo sve brige na Gospodina jer se On brine za nas. Kakav god teret da imaš, to te samo zadržava da slijediš svoje srce; moraš to predati Bogu i dopustiti Mu pobrinuti se za to. On želi da slijediš želje koje je On naumio za tebe. Neka se Bog pobrine za tvoje brige i terete, a ti slijedi svoje srce. Možeš Mu vjerovati. On se brine za tebe!

Molitva:

Bože, ponekad ne slijedim ono što si stavio u moje srce zbog mojih briga i tereta koje sad predajem Tebi. Znam da se Ti brineš za mene jer želiš da sam slobodan slijediti svoje srce.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon