Prepričavanje Božjih pobjeda

Prepričavanje Božjih pobjeda

„David još dometne: „Jahve koji me izbavio iz lavlje pandže i medvjeđe šape izbavit će me i iz ruku toga Filistejca.“ Tada Šaul reče Davidu: „Idi i Jahve neka bude s tobom!“ – 1. Samuelova 17:37

Kad se David dobrovoljno javio da se bori protiv Golijata, nitko ga nije ohrabrio. Svi su mu, uključujući kralja, govorili da je premlad, previše neiskusan, premalen i da nema pravi oklop. No, David se ohrabrio prepričavajući pobjede koje mu je Bog dao u prošlosti. Na kraju mu je Šaul rekao da se bori, ali još uvijek nije vjerovao da David može pobijediti.

U životu će biti mnogo trenutaka kada te nitko neće ohrabriti, a tijekom tih vremena morat ćeš se osloniti samo na Boga. Neprijatelj nas neprestano pokušava obeshrabriti. Želi nas spriječiti da budemo vjerni da činimo ono što Bog želi da činimo. Danas te želim ohrabriti da s Bogom možeš učiniti sve što trebaš.

Kad na nešto moraš dugo čekati ili kad ti se čini da su svi protiv tebe, umjesto da postaneš negativan i padneš, reci Bogu: „Gospodine, bit ću Ti vjeran. Sjećam se što si učinio u mom životu. Znam da ćeš me opet izbaviti. Vjerujem da ćeš me Ti provesti do kraja.” Bog ti je bliži nego što misliš i nikada te neće iznevjeriti.


Bog je tvoja snaga i s Njim je sve moguće.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon