Primi Božju ljubav

Primi Božju ljubav

„…jer je ljubav Božja izlivena u srcima našim po Duhu Svetome koji nam je dan.“ – Rimljanima 5:5b

Biblija nas uči da se Božja ljubav u naša srca izlila po Duhu Svetom koji nam je dan. To jednostavno znači da kada Bog u osobi Duha Svetog dođe prebivati u naše srce zbog naše vjere u Isusa Krista , On sa sobom donosi ljubav jer Bog jest ljubav (vidi 1. Ivanova 4:8).

Važno je postaviti sebi pitanje što radimo s ljubavlju Božjom koju smo besplatno primili. Odbacujemo li ju jer ne mislimo da smo dovoljno vrijedni da bismo bili voljeni? Ili primamo Njegovu ljubav vjerom, vjerujući da je On veći od naših neuspjeha i slabosti? Uz Božju pomoć možemo voljeti sebe – ne na sebičan, samoživ način koji stvara stil života koji se prepušta samo sebi, već uravnotežen, pobožan način koji samo potvrđuje Božju kreaciju kao nešto što je dobro i ispravno.

Božji plan je sljedeći: da primimo Njegovu ljubav, volimo sebe na Bogu ugodan način, volimo Boga jer nas je ljubio prvi, a zatim sve ljude koji ulaze u naš život.


Kad Bog posegne izliti ljubav u naš život, On pokušava započeti ciklus koji će blagosloviti ne samo nas već i mnoge druge ljude.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon