Promjena je proces

„I tako Abraham, strpljiv, postiže obećano.“ – Hebrejima 6:15

Promjena ne dolazi lako. Nikad neću zaboraviti na gospođu koja mi se obratila jedan dan nakon što sam završila s poučavanjem. Sva uzrujana stavila je ruke na bokove i rekla: „Želim svoj novac natrag!“ Bila sam poprilično iznenađena njezinom izjavom, pa sam joj rekla: „Kako mislite, želite svoj novac natrag?“ Rekla je: „Joyce, dala sam novac za tvoju službu i već tri tjedna radim sve što si rekla, ali se ništa nije promijenilo!“

Bilo je poprilično smiješno, ali sam u tom trenutku morala objasniti ovoj ženi da to ne ide baš tako. Za promjenu treba vremena. Potrebno je strpljenje kako bi uspješno prošli kroz proces postizanja željenih rezultata. Otišla je zgrožena jer je željela instant rješenje, a to nije ono što nam Bog nudi. Kad si se spasio, zakoračio si na cestu koja te dovela do životnog putovanja promjena, a naš se život mijenja kroz Božju Riječ (Jakovljeva 1: 21-25).

Da bi živio u bliskom, prisnom zajedništvu s Bogom, donesi odluku da ćeš cijeli život slijediti i učiti. Čitaj Riječ. Slušaj učenja iz Božje Riječi. Nema ništa bolje od hranjenja Božjom Riječju za tvoje srce… to je najvažniji dio procesa.


Biblija kaže da vjerom i strpljivošću baštinimo Božja obećanja (Hebrejima 6:12), a vjera dolazi od slušanja Božje Riječi (Rimljanima 10:17).

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon