Rasti u razlučivanju

Rasti u razlučivanju

„I na njemu će počivati Duh Gospodnji, Duh mudrosti i razbora, Duh savjeta i sile, Duh spoznaje i straha Gospodnjega. I on će ugodu nalaziti u strahu Gospodnjemu; i neće suditi po viđenju očiju svojih niti će presuditi po čuvenju svojih ušiju.“ – Izaija 11:2-3

Isus je živio svoj život u razlučivanju. Njegova razboritost nije bila utemeljena na površnim osjetilima Njegovog tijela, nego je bila rezultat Njegovog intimnog zajedništva sa svojim Ocem.

Taj isti dar razlučivanja je dostupan tebi i meni danas kroz naš odnos s Bogom.

Kako to izgleda? Prije nego što bilo što učiniš, moraš provjeriti sa svojim duhom je li u redu ono što ćeš učiniti. Ako imaš mir, nastavi. Ako se osjećaš neugodno, zbunjeno ili frustrirano, miruj.

Na primjer, ponekad kad bih bila u trgovačkom centru i spremala se kupiti nešto i prije nego što bih stigla na blagajnu, osjetila bih frustraciju u mom duhu što je bio poticaj Duha Svetog da ne kupim to što sam namjeravala. Uzbudljiva stvar u ovim trenucima je što svaki put kad izaberemo slušati i slijediti poticaje Duha Svetog, naš duh bude ojačan u Bogu i Božja sila se sve više oslobađa u naše živote da bi djelovala u plodovima Duha.

Prikloni se Duhu Svetom i slijedi Njegove poticaje i rast ćeš u istom razlučivanju u kome je Isus hodao.

Molitva:

Bože, ne želim donositi odluke na temelju svojih površnih ili sebičnih želja. Želim hodati u razlučivanju. Dok pred Tebe donosim odluke frustriran jer želje koje imam nisu od Tebe, daj mi svoj mir da slijedim Tvoj put.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon