Razboritost

Razboritost

„Ja, mudrost, boravim s razboritošću i posjedujem znanje umna djelovanja.“ – Izreke 8:12

Riječ o kojoj ne čuješ previše propovijedi je ‘razboritost’. U Bibliji ‘razboritost’ ili ‘razborit’ znači biti dobar upravitelj darova koje nam je Bog dao. Ti darovi uključuju sposobnost, vrijeme, energiju, snagu, zdravlje i materijalne stvari. Uključuju i naša tijela poput duha i duše.

Bog je svakome od nas dao različite darove i milost u skladu s tim kako želi da ih koristimo. Jedna osoba može imati dar za pjevanje u području gdje se nalazi, dok dar pjevanja druge osobe može biti poznat na svjetskoj razini. Biblija nam govori da svoje darove koristimo prema milosti koja nam je dana (Rimljanima 12:6).

Za svakog od nas bi bilo mudro znati koliko smo u stanju prepoznati kad dosežemo ‘puni kapacitet’ ili smo ‘preopterećeni’. Umjesto da guramo sebe u preopterećenje kako bismo udovoljili drugima, osobnim željama ili postigli osobne ciljeve, možemo naučiti slušati Gospodina i pokoravati Mu se. Ako slijedimo Njegovo vodstvo, imat ćemo blagoslovljen život.

Svatko od nas ponekad doživi stres i njegove posljedice, ali trebali bismo naučiti kako upravljati s tim. Traži od Gospodina da ti pokaže područja u tvom životu koja možeš promijeniti i tako ukloniti višak stresa iz svog života.


Bog je dobar i želi da uživaš u mirnom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon