Razlučujuće srce

Razlučujuće srce

„Uzdaj se u Jahvu svim srcem i ne oslanjaj se na vlastiti razbor. Misli na Nj na svim svojim putovima i On će ispraviti tvoje staze.“ – Izreke 3:5-6

Ljudi koji imaju tendenciju analizirati stvari imaju problema s vjerom. Kad nešto analiziramo, brinemo se i opsjednuti smo kako možemo riješiti neki problem ili pokušati nešto drugo, obično se uzdamo u sebe umjesto u Boga.

Nekada sam bila glavni mislilac prve klase. Morala sam sve shvatiti. Morala sam imati razrađen plan da bih bila sretna. Stalno sam se pitala: „Zašto, Bože, zašto? Kada, Bože, kada?“ Tada je jednog dana Gospodin progovorio mome srcu i rekao: „Dokle god budeš živjela u analiziranju, nikada nećeš imati raspoznavanje.“

Razlučivanje počinje u srcu i kreće se prema gore i prosvjetljuje um. Sve dok je moj um bio toliko preopterećen razmišljanjem i samim tim odvojen od Duha Svetog i u suprotnosti Božjoj Riječi, Isus nije mogao doprijeti do mene. On želi da koristimo svoj um za rasuđivanje, ali želi i da razmišljamo na način koji je u skladu s Njegovom Riječju i dopustimo Njemu da nas usmjeri.

Otkrila sam da mogu razmišljati o nekom pitanju sve dok me ne počne zbunjivati, a kad se to dogodi, to je signal da pustim i čekam da mi Bog pokaže ono što mi samo On može pokazati.


Ako pokušamo shvatiti zašto se sve događa u životu, nećemo imati mir u duši i srcu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon