Razmišljaj o svojim mislima

Razmišljaj o svojim mislima

„I govoraše im: „Pazite što slušate. Mjerom [misli i razmišljanje] kojom mjerite [istini koju slušaš] vama će se mjeriti [vrijednosti i znanje]. I vama koji slušate, nadodat će se.“ – Marko 4:24

Ako si vjernik, vjerojatno tijekom dana razmišljaš o stvarima koje su bazirane na Svetom Pismu, ali razmisli o ovome: miješaju li se te misli sa negativnim mislima ili su samo obične misli koje ti prolaze svakodnevno kroz um?

Većinu svog života sam razmišljala o svemu i svačemu što bi mi došlo u misli. Većina stvari koje su mi bile u mislima su bile ili sotonske laži ili obične gluposti.

Marko 4:24 nam indirektno govori da ako više provedemo vremena razmišljajući o istini Riječi, više sile ćemo imati i biti sposobni hodati u tome. Također nam govori da što više slušamo Riječ, primit ćemo više otkrivenja i razumijevanja.

Mi smo tjelesni i lijeni, a željeli bismo primati otkrivenja i razumijevanja od Boga bez najmanjeg napora i truda, ali to nije način kako stvari funkcioniraju. Primit ćeš Riječi samo onoliko koliko si voljan uložiti svoje vrijeme u nju. Ohrabrujem te – donesi odluku da ćeš razmišljati o Božjoj Riječi svaki dan, jer svaki trenutak koji provedeš upijajući je, više vrijednosti i znanja ćeš primiti od Boga.


Molitva

Gospodine, donosim odluku da ću svaki dan provoditi više vremena u Tvojoj Riječi. Znam da ću, radeći tako, više stajati na njoj i primit ću više vrijednosti i znanja od Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon