Razumijevanje tvog oproštenja

Razumijevanje tvog oproštenja

„U kome, Njegovom krvlju, imamo otkupljenje, otpuštenje prijestupa po bogatstvu Njegove milosti.“ – Efežanima 1:7

Jedna od najvećih prepreka koja nas sprječava da slavimo život koji nam je Bog dao je naša svijest o vlastitom grijehu. Grijeh je problem za sve, ali ne mora postati komplicirani problem koji smo sami napravili.

Naša borba sa grijehom je jedno veliko podcjenjivanje. Kad pogriješimo, pokažemo slabost ili na bilo koji način ne uspijemo ili padnemo, često sumnjamo u Božju ljubav i pitamo se je li Bog ljut na nas. Pokušavamo činiti dobra djela da bi smo se iskupili za naš neuspjeh i predamo svoju radost kao žrtvu za naš grijeh.

Bog nam želi dati dar oprosta. Kad Mu priznamo svoje grijehe, On nam oprašta naše grijehe, udaljava ih od nas koliko je Istok daleko od Zapada i ne sjeća ih se više (Psalam 103:12). No, da bismo od tog oprosta imali koristi, bitno je primiti ga vjerom.

Kad sam bila novi vjernik, svake bih noći molila za Božji oprost za grijehe iz moje prošlosti. Jedne večeri dok sam klečala kraj svog kreveta, Gospodin je progovorio mom srcu: „Oprostio sam ti prvi put kad si tražila, ali nisi primila Moj dar jer nisi oprostila sama sebi.“


Isus je ponio tvoje grijehe na križ i nudi ti oproštenje. Ne moraš više osuđivati sam sebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon