Sila Nade

Sila nade

„U nadi protiv svake nade povjerova Abraham da postane ocem naroda mnogih po onom što je rečeno: Toliko će biti tvoje potomstvo. Nepokolebljivom vjerom promotri on tijelo svoje već obamrlo – bilo mu je blizu sto godina – i obamrlost krila Sarina. Ali pred Božjim obećanjem nije nevjeran dvoumio, nego se vjerom ojačao davši slavu Bogu.“ – Rimljanima 4: 18-20

Svake godine u našoj službi želimo pomoći većem broju ljudi i vjerujem da Bog želi da rastemo. Također, razumjeli smo da ako Bog ima drugačiji plan i tu godinu ne završimo sa željenim rezultatima, nećemo dopustiti da to utječe na našu radost. Vjerujemo u mnoge stvari, ali iznad svega vjerujemo u Nekoga. Taj Netko je Isus. Ne znamo uvijek što će se dogoditi; samo znamo da će uvijek završiti na naše dobro!

Zapisano je da je Abraham, nakon što je procijenio svoju situaciju (nije zanemario činjenice), zaključio da je njegovo tijelo krajnje nemoćno i Sarina maternica neplodna. Iako je nestao sav ljudski razlog za nadu, on se nadao u vjeri. Abraham je bio vrlo pozitivan za svaku negativnu situaciju!

Hebrejima 6:19 nam govori da je nada sidro duše. Nada je sila koja nas održava stabilnima u vremenu kušnje. Nikada se nemoj prestati nadati. Nemoj se bojati nadati se. Nitko ne može obećati da se nikada nećeš razočarati, ali uvijek možeš imati nadu i biti pozitivan.


Imaj pozitivna iščekivanja svaki dan.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon