Slavi Boga istinski

Slavi Boga istinski

„Ali dolazi čas – i već je tu – kad će se pravi klanjaoci klanjati Ocu u duhu i istini, jer Otac takve klanjaoce želi.“ – Ivan 4:23

Obožavanje je mnogo više od pjevanja pjesama. To je stanje srca i uma. Boga možemo štovati strastveno, u predanju bez i jedne otpjevane note. Naše štovanje Boga je rođeno u našim srcima, ispunjava naše misli i izražava se kroz riječi koje govorimo i na način na koji živimo.

Svijet često misli da je obožavanje ‘religija’ što ne može biti dalje od biblijskog poimanja obožavanja. Obožavanje je izraz osobnog odnosa i strastvenog predanja ljudi koji ljube Gospodina svim srcem svojim. To je istinsko slavljenje.

Biblija kaže da Bog želi ljude koji će mu se klanjati u ‘duhu i istini’. Smatram interesantnim to da On ne želi bilo koga da Ga slavi. On želi iskrene ljude koji će istinski živjeti za Njegovu Istinu. On ne želi biti obožavan iz straha, obaveze ili religije. Istinsko slavljenje je rezultat intimnosti s Bogom. Obožavaj Boga danas s cijelim svojim srcem i budi klanjaoc koji Mu se klanja u duhu i istini!

Molitva:

Bože, ne želim Te štovati samo usnama. Umjesto toga, predajem Ti svoj život kao istinski vjernik koji Te poznaje u intimi srca svog. Ti si tako dobar prema meni i ja Te želim obožavati u ‘duhu i istini’.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon