Slobodan poletjeti

Slobodan poletjeti

„Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscijelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima.“ – Izaija 61:1

Ljubav nudi ljudima i korijene i krila. Pruža osjećaj pripadnosti (korijeni) i osjećaj slobode (krila). Ljubav ne pokušava kontrolirati ili manipulirati drugima.

Isus je rekao da ga je Bog poslao da navijesti slobodu. Kao vjernici, to je ono što i mi trebamo učiniti – osloboditi ljude da ispunjavaju Božju volju za njihov život, a ne da ih stavimo pod našu kontrolu.

Jesi li ikada vidio roditelje kako tjeraju svoju djecu da rade stvari koje čak ne žele učiniti samo kako bi zadovoljili frustrirane želje svojih roditelja? Jesi li ikada vidio osobu koja stoji nad glavom i emotivno guši svog prijatelja jer se boji izgubiti tu osobu? Oba ova primjera svezuju, a ne oslobađaju.

To nije način na koji prava ljubav funkcionira. Ljubav ne pokušava steći osobno zadovoljstvo na račun drugih. Ljubav će uvijek tražiti slobodu. Kad volimo Boga i kad volimo druge, radosno ćemo dopuštati ljudima da slijede Božji plan, a ne naš te vidjeti tko mogu biti i što mogu postići u Kristu Isusu.


Ptica koja je u kavezu ne može letjeti! Objavi slobodu. Donesi slobodu u život ljudi koje poznaješ i pogledaj što mogu u učiniti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon