Slušaj taj mali, tihi glas

Slušaj taj mali, tihi glas

„A poslije potresa bio je oganj, ali Jahve nije bio u ognju; poslije ognja šapat laganog i blagog lahora.“ – 1. Kraljevima 19:12

Da bismo pronašli mir u svom životu, jednostavno se moramo pokoravati poticajima koje Bog nam daje svaki dan. Poticaj je ‘znanje’ duboko u nama koje nam govori što da radimo. Na ovo se odnose stihovi iz 1. Kraljevima 19:12 koji to znanje opisuje kao lagani i blagi šapat.

Poticaj nije poput udarca čekićem u glavu. U 1. Kraljevima, Gospodin nije upotrijebio veliki i jak vjetar, potres ili vatru da potakne Iliju. Njegov glas je došao Iliji kao šapat i blag lahor. Poticaj ne mora biti ni glas; zapravo, Bog nam više puta govori u srce nego u uši.

Ako ćemo jednostavno naučiti slušati Boga i raditi ono što On kaže, otkrit ćemo da će nam stvari ići dobro. Mi moramo biti poslušni Njegovom glasu i pokoravati Mu se bez obzira na okolnosti u kojima se nalazimo. Možda nećeš razumjeti sve razloge zašto Bog traži da uradiš neke stvari, ali poslušaj Njegov glas i pokori se Njegovim uputama i naći ćeš počinak u Njegovom miru. Stoga poslušaj!


Molitva

Duše Sveti, pomozi mi da pažljivo slušam kako bih svaki dan čuo Tvoje poticaje u mom srcu. Želim Tvoj mir, pa ću slušati Tvoj glas.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon