Slušaš li Njegov glas?

„O tome nas čeka besjeda velika, ali teško ju je riječima  izložiti jer ste tvrdih ušiju.“ – Hebrejima 5:11

Jeste li ikad upoznali nekoga tko postavlja pitanja, ali se nikad ne potrudi poslušati odgovor i možda sam sebi odgovoriti na vlastito pitanje? Teško je razgovarati s takvom osobom, s nekim tko uopće ne sluša. Uvjerena sam da se niti Bog ne trudi razgovarati s ljudima takvog stava. Ako Ga nećemo slušati, naći će nekoga tko je željan slušati ono što ima za reći. U Hebrejima 5:11 nas upozorava da ćemo teško naučiti životne principe ako smo tvrdih ušiju tj. nemamo stav slušanja.

Stav slušanja će spriječiti da sluh postane nejasan i prigušen. Osoba koja ima stav slušanja nije osoba koja samo želi čuti Boga kad je u nevolji ili joj je potrebna Božja pomoć, već Ga želi čuti u svakom aspektu svoga života.

Kad očekujemo da će osoba nešto reći, mi obratimo pažnju na tu osobu. Isto je i u našem odnosu s Bogom; trebali bismo svaki dan očekivati da čujemo od Boga i slušamo Njegov glas.

Isus je rekao da ljudi imaju uši da čuju, ali ne čuju; imaju oči da vide, ali ne vide (vidi Matej 13: 9-16). On nije govorio o tjelesnim osjetilima sluha i vida, već o duhovnim ušima i očima koje primimo kad se nanovo rodimo u Božjem kraljevstvu. Naše duhovne uši i oči koristimo kako bismo čuli Božji glas. Opremljeni smo čuti od Boga, ali moramo u to vjerovati. Sva Božja obećanja postaju stvarnost kroz našu vjeru, stoga danas počni vjerovati da možeš čuti od Njega.

BOŽJA RIJEČ ZA TEBE DANAS:

Koristi svoje duhovne uši.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon