Stav vjere

Stav vjere

„Ali je Jahve bio s njim, iskaza naklonost Josipu te on nađe milost u očima upravitelja tamnice.“ – Postanak 39:21

Iako je Josip bio nepravedno kažnjen jer je zatvoren zbog nečega što nije učinio, Gospodin je i dalje bio s njim dajući mu nadnaravnu naklonost i brinući se o njemu. Dokazao je da osoba nije uistinu loše iako se nalazi u zatvoru ako ima Božju naklonost.

Bez obzira što nam se dogodi u životu, možemo imati Božju i ljudsku naklonost (Luka 2:23). Ali, bez obzira na toliko dobrih stvari u životu koje su nam dostupne, to ne znači da ćemo mi sudjelovati u tome. Gospodin nam stavlja na raspolaganje mnoge stvari koje nikad ne primimo i ne uživamo u tome jer nikad ne aktiviramo svoju vjeru.

Na primjer, ako odemo na razgovor za posao i ispovijedamo strah i neuspjeh, gotovo je sigurno da posao nećemo ni dobiti. S druge strane, ako apliciramo za posao za koji znamo da nismo u potpunosti kvalificirani, možemo ići u pouzdanju vjerujući Bogu da će nam dati naklonost za ono što je Njegova volja.

Bog ne želi da se bojimo poteškoća s kojima se suočavamo u životu. On brine o svemu i izvest će sve na naše dobro ako Ga volimo i vjerujemo Mu.

Josip je u lošoj situaciji zadržao dobar stav. Imao je ‘stav vjere’ i Bog mu je dao naklonost.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon