Staviti ometanja sa strane

Staviti ometanja sa strane

„Dušom svojom žudim Tebe noću [o, Bože], i duhom svojim u sebi Te tražim…“ —Izaija 26:9

Postoji mnogo stvari u svijetu koje mogu ugušiti Božiji glas i potisnuti ga u pozadinu naših života. Dolaze u različitim oblicima – od televizora do radija, od hrane do hobija.  Čak i crkvene aktivnosti ponekad nas mogu omesti i odvući nas od Gospodina.

Sve u životu nestaje; i kada nestane – Bog će i dalje biti tamo. On je vječan.

Biblija kaže da je očito ono što se može doznati o Bogu – Bog je to objavio (vidi Rimljanima 1:19-20). Svaka osoba će jednoga dana stati pred Njega i dati račun za svoj život (vidi Rimljanima 14:12).

Kada ljudi ne žele služiti Bogu svojim životom i kada žele ići svojim putem, oni traže načine da sakriju i zanemare ovo instinktivno unutarnje znanje o svom Stvoritelju koji želi razgovarati s njima i voditi ih pravim putem.

Ništa ne može zadovoljiti našu unutarnju čežnju za Bogom osim intimnog odnosa i zajedništva s Njim. Izaija je dobro izrazio našu glad za Bogom kada je napisao: „Dušom svojom žudim Tebe noću[o, Bože], i duhom svojim u sebi Te tražim.“ – Izaija 26:9

Slušati Božji glas je ključno da bi uživali u Njegovom vječnom planu za naše živote. Slušati Božji glas je naša odluka; nitko drugi to ne može učiniti umjesto  nas. Bog nas neće prisiliti da izaberemo Njegovu volju, ali On će učiniti sve da bi nas ohrabrio da kažemo ’da’ Njegovim putevima.

Dakle, što vas ometa da bi slušali Njegov glas? Nezdrav odnos? Posao? Loša navika? Bog govori i On želi zajedništvo i odnos s tobom. Odbaci sve što ti krade vrijeme i odvlači od Boga, i dođi k Njemu.


Molitva

Bože, poput Izaije, moja duša čezne za Tobom. Znam da trebam slušati Tvoj glas više nego bilo što drugo. Znam da ćeš, kad odbacim sve što mi krade vrijeme, biti vjeran i susresti se sa mnom.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon