Što ako…?

Što ako…?

„Braćo, ja za sebe ne mislim da sam ga već dohvatio. Jedno samo: zaboravljam što je za mnom, a sežem se za onim što je preda mnom.“ – Filipljanima 3:13

Što ako…?

Što duže osoba živi, veća je vjerojatnost da će se zapitati ‘što ako?’ i osjetiti žaljenje ili tugu koju to pitanje izaziva. Dobra vijest je da, za sve ljude koji slijede Isusa, to ne mora biti žaljenje zbog prošlosti nego uzbudljiv izazov da vide budućnost koju Bog ima.

Znam jednu zajednicu kojoj je pastor dao izazov da naprave četiri jednostavne stvari (samo mjesec dana) da se pripreme za godinu koja dolazi. Tražio je od njih da mole svaki dan, poste jedan dan u tjednu, daju desetinu i dovedu jednu nespašenu osobu u crkvu.

Rezultat je bio neviđeni proboj u životu ove crkve. Božja prisutnost je postala snažnija na službi. Financijski proboj se očitovao za projekte službe i za gradnju nove crkvene zgrade. Ono što je najuzbudljivije od svega, članovi crkve su ušli u novu i divnu sezonu dovođenja ljudskih duša u Božje kraljevstvo.

Želim te izazvati – što ako se danas ispružiš prema Bogu poput ove crkve? Što ako svoj život posvetiš isključivo Njemu? Što ako se probijaš naprijed spreman da vidiš što Bog može učiniti? Što bi se moglo dogoditi?


Molitva

Gospodine, ne želim provoditi svoj život pitajući se ‘što ako?’ i da nikad ne vidim proboje u svom životu. Donosim novu odluku da te danas slijedim, uzbuđen što vidim nevjerojatne stvari koje ćeš raditi u mom životu.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon