Svjesni Božje ljubavi

Svjesni Božje ljubavi

„I mi smo upoznali [razumjeli, prepoznali, postali svjesni, promotrili i iskusili] ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj. Bog je ljubav i tko ostaje u ljubavi, u Bogu ostaje, i Bog u njemu.“ – 1. Ivanova 4:16 prošireni prijevod

U 1. Ivanu 4:16, Biblija nas upućuje da ‘razumijemo, prepoznamo i budemo svjesni’ ljubavi koju Bog ima prema nama. Biti u bliskom, osobnom odnosu s Bogom znači biti svjestan Njegove ljubavi u svakom trenutku i neprestano se čuditi činjenici da On pokazuje svoju ljubav prema nama čak i kad to ne zaslužujemo.

Jedan od načina na koji bih te ohrabrila da to činiš jest da vodiš knjigu sjećanja, knjigu u koju zapisuješ posebne stvari koje Gospodin učinio za tebe. Kad na ovaj način počneš promatrati i bilježiti Božju dobrotu, iznenadit ćeš se koliko se često Božja ljubav očituje na praktične načine (i velike i male) u tvom životu.

Božja ljubav može promijeniti tvoj život ako Mu dopustiš. On u sebi ima silu iscjeljenja svih tvojim emotivnih rana. Njegova ljubav te jača da guraš naprijed u teškim vremenima i omekšava tvoje srce dajući ti sposobnost da pokažeš više ljubavi prema drugima. Možeš li zamisliti bolji način kako možeš postati ‘svjestan’ ove velike ljubavi?


Najbolja stvar koju danas možeš učiniti jest da dobro promotriš Božju ljubav, prepoznaš ju i proslaviš u zahvalnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon