U svako doba

U svako doba

„Blagoslivljat ću Jahvu u svako doba, Njegova će mi hvala biti svagda na ustima!“ – Psalam 34:1

Povjerenje i vjera u Boga treba se prakticirati više od tu i tamo ili s vremena na vrijeme: svakom trenutku možemo živjeti u vjeri. Uz Božju pomoć možemo naučiti živjeti iz vjere u vjeru, vjerujući Gospodinu u razdobljima kad su stvari dobre i kada su teške. Lako je vjerovati Bogu kad su stvari dobre; ali, kad okolnosti postanu izazovne, a mi odlučimo vjerovati Bogu, tada uistinu razvijamo karakter.

Psalam 34:1 nas potiče da u svako doba blagoslivljamo Gospodina. Postoji nekoliko drugih stihova koji govore što treba činiti u svakom trenutku – odupirati se đavlu u svako doba, vjerovati Bogu u svako doba, voljeti druge u svako doba, a ne samo kada je to prikladno ili se osjećamo dobro.

Iskušenje je čest posjetitelj u našem životu i sve dok smo ovdje na zemlji, morat ćemo disciplinirati svoje osjećaje, svoje raspoloženje i govor tako da ostanemo stabilni i mirni bez obzira na našu situaciju ili okolnosti. To nam daje mogućnost da budemo u bliskom zajedništvu s Bogom i hodimo u radosti Njegovog Duha.


S obzirom da možeš izabrati svoje misli, kad sumnje dođu, možeš ih naučiti raspoznavati i reći ‘ne hvala vam’, te nastaviti vjerovati!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon