Uklanjanje smetni

Uklanjanje smetni

„Zato najprije tražite Kraljevstvo Božje i Njegovu pravednost, a to [sve ostalo] će vam se nadodati!“ —Matej 6:33

Jedno od najlukavijih Sotoninih oružja je ometanje. On zna da ćemo, vjerojatno, početi zanemarivati ​​naše vrijeme s Bogom ako postanemo opterećeni brigama ovog svijeta.

Ponekad Bog želi da uklonimo ometanja koja nas razdvajaju od Njega da bi nas sačuvao vjernima i u bliskom zajedništvu s Njim, pa čak i ako boli.

Na primjer, ako su nam naše karijere, želja za novcem ili viši društveni status važniji nego ugoditi Bogu, trebamo ispravno postaviti naše prioritete. Možda ti odnos sa nekom osobom oduzima vrijeme koje bi proveo sa Bogom ili nam je pažnja te osobe važnija nego Bog.

U suštini, bilo koja situacija ili želja u našem životu koja nas sprečava da nas vodi Duh Sveti ili da živimo za Boga je nezdravo odvraćanje pažnje koje nije dobro za nas.

Bog želi da nas Njegov Duh pokrene, a ne stvari koje nam kradu pažnju. Zato, danas odbaci sva životna ometanja i svjesno se usredotoči na Boga. Kad tražiš najprije Njega sa svim svojim srcem, naći ćeš Ga. On je uvijek tu, čeka te.


Molitva

Gospodine, molim Te, pomozi mi ukloniti sve smetnje u mom životu, čak i ako me boli. Pomozi da Tebe tražim na prvom mjestu i budem vođen Tvojim Duhom svaki dan. Želim živjeti za Tebe.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon