Uskoči u svoje snove

Uskoči u svoje snove

„Kad objave nema, narod se razuzda…“ —Izreke 29:18

 Koji je san Bog stavio u tvoje srce? Ne pitam te imaš li ga – već znam da je tu, jer nam Bog svima daje snove.

Vidjela sam ljude kako se na razne načine odnose prema svojim snovima. Neki ih zakopavaju tako duboko u svoje srce da bi se zaštitili od kritike drugih. Neki ljudi svoje snove izbace iz vidokruga, tako da više ne moraju razmišljati o njima. Neki ljudi, na koncu, jednostavno odustanu od svojih snova, jer previše boli držati ih se.

Ako je tvom snu potreban novi skok, postoje dvije stvari koje želim da zapamtiš. Prvo, moraš imati jasnu viziju. Drugo, moraš uvijek držati svoju viziju pred sobom.

Imati viziju ne znači da će se ona odmah ispuniti. Bog je isto toliko zainteresiran za proces vizije koliko i za njezin konačan ishod.

Apostol Pavao u Filipljanima 4:11-13 kaže da je naučio biti zadovoljan  i smiren bez obzira na okolnosti u kojima se nalazio. Drugim riječima, nikada nije sebi dopustio da se uznemiri s trenutnim okolnostima…uvijek se radovao unaprijed onome gdje bi mogao dospjeti.

To znači da, poput Pavla, trebaš pronaći ravnotežu između predanosti i ambicije. Ovo je ključ – nauči uživati ​​na mjestu gdje jesi, na putu do odredišta na koje ideš. Kada imaš san ili viziju, moraš ga držati pred sobom. Ako će ti pomoći, zapiši svoju viziju. Zapamti, Bog će ti pomoći da živiš san koji ti je dao, korak po korak, u pravo vrijeme.


Molitva

Isuse, iako nije uvijek lako i život me pokušava natjerati da odustanem, vjerujem da Ti imaš velik plan za moj život. Odlučujem vjerovati da ćeš mi pomoći živjeti san koji si mi dao – više nego što ću se obazirati na svoje okolnosti.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon